جهت دریافت مقاله با موضوع بالا بر روی لینک زیر

کلیک نمائید

 

http://www.cong.sbmu.ac.ir/behdasht%20mohit%2012/509-B.pdf



تاريخ : جمعه ۱۳۸٩/۱۱/٢٢ | ۳:٢۱ ‎ب.ظ | نویسنده : احسان یزدان پناه(ehsan yazdanpanah) | نظرات ()

www.parkers.co.uk

جهت دسترسی به  اطلاعات فنی انواع خودرو برای علاقه مندان به صنعت خودرو حتی خودروسازان ناشناخته دنیا

www.autos.msn.com

راحت ترین و ساده ترین راه برای مقایسه دو خودرو فقط باید هر کدام از دو ستون داده شده را با خودرو های مد نظر پر کنید



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه ۱۳۸٩/۱۱/٢٢ | ۱۱:٥٦ ‎ق.ظ | نویسنده : احسان یزدان پناه(ehsan yazdanpanah) | نظرات ()

مقدمه
از فناوری‌نانو در صنعت غذایی می‌توان به شکل‌های مختلفی استفاده کرد. این کاربردها می‌تواند شامل استفاده از فناوری‌نانو در مواد بسته‌بندی، کشاورزی، فرآیندهای تولید غذا و خود غذا باشد. " ابزارها یا روش‌‌های فناوری‌نانو که طی کشت، تولید، فرآوری یا بسته‌بندی غذا استفاده می‌شوند؛ را نانوغذا (nanofood) می‌نامند". این تعریفی از نانوغذا می‌باشد که توسط نانوفرم (NanoForum) انجام شده است.
بسته‌بندی
امروزه استفاده از فناوری‌نانو در صنایع بسته‌بندی غذا امر عادی است. این بسته‌بندی‌ها را می‌توان به دو دسته مختلف تقسیم نمود:

 دسته اول بسته‌بندی‌های فعال می‌باشند که حاوی موادی هستند که دارای عملکردی خاص می‌باشند (شبیه به بسته‌بندی‌هایی که از ورود اکسیژن و فساد غذا جلوگیری می‌کنند)

دسته دوم بسته‌بندی‌های هوشمند می‌باشند که به تغییرات محیط واکنش نشان می‌دهند (مثل شناسایی پاتوژن‌ها).

در حال حاضر مک دونالد آمریکا در ظروف بسته‌بندی مقوایی از نانومواد استفاده می‌کند. این نانومواد شامل چسب‌هایی مبتنی بر نانوذرات نشاسته بوده که از منابع تجدیدپذیر تهیه می‌شوند و جایگزین چسب‌های مبتنی بر مواد نفتی، شده‌اند. همچنین در ظروف بسته‌بندی‌ مقوائی نانومواد جایگزین پلی‌وینیل استات (PVA) و پلی‌وینیل الکل‌ می‌شوند.
از دیگر نمونه‌های کاربرد فناوری‌نانو در صنایع بسته‌بندی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
*استفاده از بطری‌های پلاستیکی ساخته شده از مواد نانوکامپوزیت

 *استفاده از لایه‌های پلاستیکی ضد قارچ و صدباکتری که دارای طول عمر بیشتری نیز می‌باشند.

 
کاربرد در مراحل زراعت
استفاده از فناوری‌نانو در صنعت کشاورزی آینده روشنی در شکل‌گیری فرآیندهای کشاورزی و افزایش دقت در این کار، ترسیم نموده است. به عنوان مثال نانوحسگرهای پراکنده شده در یک مزرعه می‌توانند همه موارد مربوط به آن، از مواد مقوی و میزان آب گرفته تا وجود بیماری‌ها، قارچ‌ها و آفت‌های دیگر، را اندازه‌گیری کنند. این حسگرها می‌توانند برای رساندن مقدار مشخص و دقیقی از یک آفت‌کش یا کود، با نانوذرات یا نانوکپسول‌ها برهم‌کنش داشته باشند. این کار می‌تواند منجر به کاهش هزینه و میزان پراکندگی این مواد شیمیایی در محیط‌های کشاورزی شود. علاوه بر این موارد به کمک نانوچیب‌ها در مزرعه‌ها، می‌توان حیوانات مضر را شناسایی و ردیابی کرد و از آنها تصویربرداری نمود. چنین چیپ‌هایی می‌توانند در رساندن میزان مشخصی از داروهای واکسیناسیون و مواد درمانی دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرند.

 

 
فرآوری غذاها

 
آینده نانوفود یا نانوغذا

زراعت برای فناوری‌نانو
از دیگر زمینه‌های جذاب که در فناوری‌نانو مطرح می‌باشد می‌توان به استفاده از گیاهان در تولید مستقیم مواد اولیه در صنعت فناوری‌نانو، اشاره نمود. به عنوان نمونه‌ای از این کاشت ذرات می‌توان به تولید نانوذرات طلا توسط گیاه یونجه اشاره نمود. در این فرآیند، گیاه یونجه را در خاک غنی ‌شده از طلا رشد داده و بدین ترتیب طلا در بافت‌های گیاهی رسوب می‌کند و بعد از این مرحله می‌توان نانوذرات طلا را از طریق روش‌های مکانیکی از این گیاه جداسازی نمود.
از نانوذرات و نانوکپسول‌ها برای منظورهای مختلف در مواد خوراکی استفاده می‌کنند. از کاربردهای آنها می‌توان به افزایش ماندگاری غذا، تغییر خواص، افزایش ارزش غذایی و تغییر مزه اشاره نمود.
به عنوان مثال امروزه نانوکپسول‌های پر شده از روغن ماهی تونا (یک منبع اسیدهای چرب اُمگا 3) را به برخی از انواع نان اضافه می‌کنند. شکست کپسول‌ها در بدن، باعث رها شدن روغن مورد نظر می‌شود، این در حالی است که هیچ مزه ناخوشایندی از این روغن احساس نمی‌شود. در زمینه‌های دیگر فناوری‌نانو می‌توان مواد امولسیون‌کننده که برای کاهش میزان چربی در بستنی مورد استفاده قرار می‌گیرند، را افزیش دهد. این مواد امولسیون‌کننده طعم و شکل بستنی را تغییر نمی‌دهند.
در حال حاضر منظور از اصطلاح نانوغذا، غذاهایی نیست که مستقیماً از روش‌های فناوری‌نانو به دست آمده‌اند. اما در آینده اتفاقات زیادی رخ خوهد داد. مثلاً ممکن است روزی نانوماشین‌های تولید شوند که توانایی تولید مولکول‌ به مولکول غذاها را داشته باشند (اما این کار سال‌ها به طول خواهد انجامید).
اما برخی از پیشرفت‌هایی که در آینده‌ای نه چندان دور در این زمینه قابل دستیابی هستند، عبارتند از: تولید بسته‌بندی‌هایی که توانایی بازتاب گرما از یک بستنی یخی را داشته و می‌توانند آن را از ذوب شدن در یک محیط گرم حفظ کنند، تولید بسته‌بندی‌هایی که می‌توانند خود را ترمیم کنند مثلاً هنگامی که سوراخ می‌شوند خود را تعمیر کنند، و بسته‌بندی‌هایی که می‌توانند تحت شرایط خاص، خواصشان را تغییر دهند، به عنوان مثال بسته‌بندی‌هایی که بتوانند فاسد شدن شیر را با تغییر رنگ نشان دهند.
مانوئل مارکویز-سانچز از دانشمندان کرافت فود (kraft foods) طرح‌هایی برای نوشیدنی مبتنی بر فناوری‌نانو ارائه کرده است که در آنها "این ایده را مطرح می‌کند که همه افراد یک نوشیدنی را بخرند، اما هر کس پس از خریدن نوشیدنی بتواند رنگ، طعم و غلظت آن را تغییر دهد".

 

برگرفته از سایت پویا کوشنده



تاريخ : شنبه ۱۳۸٩/۱۱/۱٦ | ۱:٤٤ ‎ب.ظ | نویسنده : احسان یزدان پناه(ehsan yazdanpanah) | نظرات ()
تاريخ : جمعه ۱۳۸٩/۱۱/۸ | ٢:٢٦ ‎ب.ظ | نویسنده : احسان یزدان پناه(ehsan yazdanpanah) | نظرات ()

جهت دریافت اطلاعات موضوع بالا بر روی لینک زیر کلیک کنید

www.rayanehamrah.ir

www.banklaptopiran.com

www.aris-laptop.com

http://www.locopoc.com/Laptop/laptop-price.loco

 



تاريخ : چهارشنبه ۱۳۸٩/۱۱/٦ | ٤:٤۳ ‎ب.ظ | نویسنده : احسان یزدان پناه(ehsan yazdanpanah) | نظرات ()
.: Weblog Themes By RoozGozar.com :.